torsdag 20 september 2007

Mooncake festival...

Här är det en otroligt intressant blandning på folk och fä.....just nu firar kineserna sin Mooncake festival,fråga mig inte vad det innebär för jag har frågat mååånga och alla berättar livfullt sin historia om tex.en fe´som for upp till månen efter druckit ett elexir (felstavat eller hur?!),hur månkakorna användes att skicka hemliga meddelanden i under kriget ...betoning här på "sin" historia för ingen är den andra lik.

Månkakorn fins iallafall att köpa överallt,alla hotell tex.har sin speciella sort och utformning. E* fastnade för Sheraton´s och skulle prompt köpa den....snygg ask tyckte mamma och slog till! Vad den smakade skall det inte skrivas om för det var något utöver det vanliga...inte gott iallafall.

På vårt "management-office" fick varje lägenhet hämta två kakor så vi alla kan ta del i detta festande...jättefina askar innehållande mooncakes med röd bönpasta samt svart te/ svart bönpasta...vad sägs om det ?!
Nu i helgen anordnas det eating contest för vuxna , och skulle det inte vara en överraskning för mannen om vi anmälde honom till detta?
Jag menar hur svårt kan det vara att trycka i sig några mooncakes med varierande innehåll......

Nej , det får bli nästa år...denna helg skall vi klättra på klättervägg med vänner och sedan blir det middag på en underbar japansk buffe´resturang
där man har allt gott man kan önska sig !
Korka nu upp vinflaskan , sätt på något bra i musikväg ( Sean kingston´s beutiful girls ) och njut....FRIDAY-here we come !!!


Inga kommentarer: