onsdag 13 februari 2008

Batu caves....

Sedan jag första gången läste om KL har jag alltid velat till Batu Caves , jag har ju en fascination för tempel i alla dess former. Ett Hindutempel (egentligen flera stycken) som är belägna i en enorm naturlig grotta låter ju extra spännande....att det är 278 trappsteg för att komma dit låter inte mkt om man bortser från att det är en extrem hetta , aporna springer bokstavligen vid dina fötter (på senare tid har de även börjat attackera oftare) och dofterfrån rökelse och os från oljelampor som eldas mitt itrappan kan sticka rejält i näsa och lungor-men en unik upplevelse.

Här ser ni världens största "Hindugudstaty" (glömde namnet...)med trappan i bakgrunden.



E* som älskar pplevelser som denna sprang upp (puh!) de andra två tog det lugnare , själv trodde jag att jag skulle få hjärtsnurp efter hälften...vilken puls man hade! Men när man väl kom upp såg du denna otroliga grotta.

Måste säga att själva tempelutförandet var inte så imponerande , mest yta..kändes som om den är till för hötiden Thaipusam då Hinduerna vallfärdar med offergåvor från KL city hit upp. De mest trogna fäster offergåvorna (som kan vara som en plattform med utsmyckningar) med krokar i sina kroppar....skall skriva mer om detta snart , för denna högtid firades alldeles nyss.


Vad säger man...det mest fantastiska med att leva i ett annat land är dessa människor , så vackra , så annorlunda.

Här sprakar färgerna och man kan stå och titta och förundras över mångfalden som finns skapad , hemma ser man bara en liten del men här kan man få njuta av ett större spektra av det mesta.

Inga kommentarer: