torsdag 31 januari 2008

Wetmarket...

Här i Malaysia kan det vara lite "mekkigt" att handla fläskkött eftersom det är ett muslimskt land.Det finns , men du får gå in i speciella affärer för att få tag i det...och vi svenskar kan ju längta efter lite skinka mm då och då.
Trevligt är då att det finns en matmarknad/saluhall dit du kan åka och där har de allt i matväg.(fläskavdelningen är undangömd i källaren , men den finns dock) Inte som hemma med flashiga människor som skall handla för helgens fina middagar utan "only locals" som handlar vardagsmat.
Ett sorl av köttknivar som hugger och styckar , lukten av färska frukter och grönsaker , hett som i en bastu , fiskhandlare som skriker ut sina erbjudanden....nu ikväll har vi mumsat i oss finfina revben och fläskfileér ligger i frysen och väntar till ett annat tillfälle.

Alltid härligt fräscha grönsaker och underbara blommor...vad kallar vi det om inte livskvaliteé!!!!

Vem har en fiskparlör över Malay-fiskar som jag kan få? Kan man äta en knallrosa fisk med gröna ögon eller växer det ut blåa svampar ur öronen dagen efter då?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur går det då till att handla, vad jag har hört från släktigar som bor i KL så kan det vara lite problem eftersom muslimerna inte gärna vill ta i fläskkött.

Såg också dessa underbara blomsterbutiker med ett hav av blommor när vi var i KL på besök. Tänk att kunna få frossa i blommor till en billig penning..... önskar jag var där.