fredag 13 mars 2009

Morgon i KL....


Precis som hemma går vi upp tiidiiigt (till mammans förtret) varje morgon,alltid besvärligt att gå ur sängen men här kommer man upp till ljust,varmt väder.Sitter och tittar på alla byggjobbare som går som i ett lemmeltåg till sina respektive byggen i området.
Öppnar ballkongdörrarna och tittar lite på mina orkidee´r ,man hör tennispigga grannar som spelar nere på banan....riktigt mysigt!
Sen när barnen tagit på sig och ätit är det dags för promenaden ner till skolan,eftersom de har uniform ser man enhel del i vita tröjor och gröna shorts på vägen. Alltid full rusch nere vid skolan , nästan alla barn lämnas uteslutande av föräldrar och det är kaotiskt men trevligt. Rektorerna brukar stå utanför och hälsa godmorgon samt kolla så alla föräldrar har sina identitetskort på sig. Man hejar åt höger och vänster , inte ovanligt att få en kram eller puss av någon mamma som kommer från ngt annat land än Sverige(har inte riktigt upplevt det på morgonlämningen i Sverige...hihihi)
När barnen sedan är lämnade och skolan ringer in sprider det sig ett lugn över campus...då smider mammorna sina planer för dagen,finns alltid ngn att hänga på om fallet skulle vara att man inte har ngt bokat eller planerat innan.
Jag tycker detta är en underbar start på dagen,alltid få träffa positiva glada människor kan vara nog så bra som den nyttigaste smoothien!
Sen är det inte bara människobarn som är på väg till skolan på morgonen...lillen här tyckte dagens skörd i sopen inte var det bästa han sett,spanade länge på barnens lunchbag´s-inte ovanligt att de snor dem.

Inga kommentarer: