onsdag 25 mars 2009

Bröllop...






...har vi varit på ett par.Det asista nu var en av makens arbetskompisar som knöt hymnens band med en malay-kinesisk kvinna.(han är fö fast boende här numer,så det finns de som kan tänka sig att byta nordens kalla mot tropikvärme..)
Fantastiskt kul,annorlunda , knepiga...kan dessa bröllop vara i våra ögon,men en rolig upplevelse att få vara med. Maten är oftast ett kapitel för sig , som tex helstekt grisskinn...ja,hm..hur smakar det? Jodå man knaprar och ser glad ut.
Abalons som är en sorts seaclam säger dem...blodigel i stort format säger jag , den går inte att tugga sönder och det enda man ser framför sig är mördarsniglarna som invaderar vår svenska trädgård varje sommar.
Men man kämpar på med att få upp dessa hala saker med sina ätpinnar och de hejar på dig runt bordet och vips slinker de ner.....skall inte gå in på hur man mår efter.
Dricker gör iallafall kinese så det heter duga , man skålar intensivt och när maten är uppäten går man hem.(gäller kinesiska bröllop , ej indiska eller malaysiska)
Tårtan är i plast och enbart till för att ta kort på när brudparet "låtsasskär" i den-Kul i kvadrat , man slutar aldrig att förvånas när man byter kultur och det är så UNDERBART!!!!
Vi hade det väldigt trevligt och allt blir minnen för livet , och så härligt att se att man kan göra allt som man inte tror går....ja menar dra in en plasttårta på ett svenskt bröllop och jag kan garantera att det blir besvikna miner.
"Men ta för all del en kokt mördarsnigel till...upplagda med sjögräs i ostronsås"-de´ni!

1 kommentar:

malin sa...

Jag tror att maten som våra män grillade vid poolen dagen efter var bättre, inte så slemmigt, hi,hi......