lördag 19 april 2008

Melacca....



(cykeltaxis överösta med blommor på styret mm fanns det gott om-mysigt)


Vi åkte till Melacca idag(ca 1h och 40min. bilväg från KL) som är en gammal hamnstad dit Portugiserna kom i sina stora skepp...spännande tyckte barnen att få se denna stad som vi pratat mkt om.

En av anledningarna med besöket var också att få se den ende skomakaren som finns kvar av de som tillverkar skor för "lindade" fötter.Förr lindades ansågs det väldigt kvinnligt av kineserna att ha små fötter så flickors fötter lindades från tre års ålder och målet var en ca 6cm(!) lång fot!!! Bebisskor i hela skylten kan man tänka när man kom til denne skomakare , tragisk historia men intressant att få se detta hantverk. (bilder kommer senare på detta )

Taoistiska tempel fanns det gott om och vi hamnade mitt upp i ett mässande utan dess like , det spelades på krukor och diverse saker . Det fanns en JÄTTESTOR klocka som de tydligen ringde in till bön med och ene sonen undrade om han inte kunde få testa att ringa i den "bara lite"......jag såg framför mig hur trebarnsfamiljen orsakade kaos i tempel så det blev ett nekande svar.

Kommer ni till KL någon gång så är Melacca helt klart värt ett besök!

Inga kommentarer: