torsdag 31 januari 2008

School...

Dessa dagar är fyllda av "skol-saker" , är det inte test som skall göras (och pluggas på innan) är det något som skall firas,fixas , tas med osv. Familjen här i KL har haft många tårar och skrik från barn som tycker att de inte gör annat än pluggar math , science , ELL mm....och en mamma som tröttnade på dessa stränga lärare som höjer rösten titt som tätt (och som förväntar sig av en second grader vad svenska lärare förväntar sig av en 4:e klassare kunskapsmässigt och mognadsmässigt) så hon klev ner en dag och lät temperamentet rinna över.....Ja,jag erkänner - det kändes SÅ skönt att få vara denna tigerhona som gör allt för sina ungar!

Efter detta "spel" har det blivit lite lättare för mellansonen-klart att det är jobbigt om "morsan" rockar loss i klassrummet för ofta (för läraren alltså) så då är det bättre att hålla sig väl med mamma+barn.
Här har man verkligen fått lära sig att stå på sig , höja sin röst och klaga när saker inte känns ok....finns liksom inget system eller skyddsnät som ser efter dina intressen utan det får du göra själv.

Här är iallafall en riktigt glad kille som kämpat färdigt med sin "diadorama" över sitt animal-project about the spitting cobra. Way 2 go Elias!!!!!!
Reportcards lämnas in nästa vecka så han var väldigt angelägen om att detta skulle bli bra så frökenskulle ge honom bra betyg....osvenskt va!?



Mycket är bra med skolvärlden här , men det liknar inte svenska skolan någonstans...en mix av båda hade nog blivit perfekt!

Inga kommentarer: