torsdag 9 augusti 2007

Skolstart!



Ja,då var den första skoldagen över ....


Vi har två helt exhalterade barn som hoppar av förtjusning och glädje här hemma över att det var såååå kul i skolan.


Som förälder pustar man ut och hoppas på att denna känsla håller i sig ett tag,men såhär positivt har det nog aldrig låtit innan vad det gäller skolan.(även om de trivts väldigt bra hemma i svenska skolan med.)


Själv får man ju erkänna att det känns riktigt häftigt att välkomnas i stor theatre av rektorer mf,få info om skolmaten där de har fyra alternativ att välja på varje dag(!!) Till maten serveras frukt och muffins.....lite kul att komma från sverige där vi diskuterar syltens vara eller icke-vara till frukosten på fritids.


E* hade en sån tur och hamnade i sin kompis A*´s klass-skönt att ha en liten trygghet i den stora nya världen.


Så nu har det inhandlats skolmateriel ,uniformer ,hämtats beställningskuponger för lunch mm.


Kändes iallafall underbart att hämta två härligt glada barn som redan efter en dag hunnit skaffa sig kompisar från när och fjärran,snacka om att man kommer ligga efter språkmässigt när dessa år har gått till ända.


Dottern börjar även läsa spanska nu så man får plugga hårt för att hinna med allt.Själv har jag idag "sanerat" pojkrummet , bäddat med lite nytt lexington och green gate.....mysigt!! Tänk om nu allting kunde få vara på sin plats nu i nån dag iallafall!Fast det är klart att vara estetisk och pedant rimmar inte med : kille/4 &8 år/leksaker.



Inga kommentarer: