onsdag 25 mars 2009

Bröllop...






...har vi varit på ett par.Det asista nu var en av makens arbetskompisar som knöt hymnens band med en malay-kinesisk kvinna.(han är fö fast boende här numer,så det finns de som kan tänka sig att byta nordens kalla mot tropikvärme..)
Fantastiskt kul,annorlunda , knepiga...kan dessa bröllop vara i våra ögon,men en rolig upplevelse att få vara med. Maten är oftast ett kapitel för sig , som tex helstekt grisskinn...ja,hm..hur smakar det? Jodå man knaprar och ser glad ut.
Abalons som är en sorts seaclam säger dem...blodigel i stort format säger jag , den går inte att tugga sönder och det enda man ser framför sig är mördarsniglarna som invaderar vår svenska trädgård varje sommar.
Men man kämpar på med att få upp dessa hala saker med sina ätpinnar och de hejar på dig runt bordet och vips slinker de ner.....skall inte gå in på hur man mår efter.
Dricker gör iallafall kinese så det heter duga , man skålar intensivt och när maten är uppäten går man hem.(gäller kinesiska bröllop , ej indiska eller malaysiska)
Tårtan är i plast och enbart till för att ta kort på när brudparet "låtsasskär" i den-Kul i kvadrat , man slutar aldrig att förvånas när man byter kultur och det är så UNDERBART!!!!
Vi hade det väldigt trevligt och allt blir minnen för livet , och så härligt att se att man kan göra allt som man inte tror går....ja menar dra in en plasttårta på ett svenskt bröllop och jag kan garantera att det blir besvikna miner.
"Men ta för all del en kokt mördarsnigel till...upplagda med sjögräs i ostronsås"-de´ni!

KL...



En vanlig dag i Kl går sin gilla gång precis som i Sverige , efter ett tag slutar man att se de mest vardagliga saker som man reflekterade över i början , som tex. alla färgglada slöjbeklädda kvinnor,allt skräp som "göms" undan i gränder eller inte göms alls.....(Sandra nu får du lite "skräpbilder") och alla dessa mopedister med jackan bakochfram.
Kan fö. säga att dessa mopedister kör heeelt sjuuukt i trafiken!!! När du kör är det inget ovanligt att du har tre som kommer på insidan och fyra på andra sidan så att göra snabba filbyten är inget man pysslar med här. Rädda om sitt liv är de inte kan jag säga!

Fotointresserade...




...är vi hela familjen kan man säga. Måste bara visa tre kort som barnen hade tagit en dag när de lånade kameran.Vi hörde hur de fejade och donade där inne med ljussättning mm-verkligen jättekul att höra på för estetmamman!!
Får erkänna att det var riktigt snygga bilder och kul dessutom...så kanske skall man testa själv att fota "petshop´s" och barbie hädanefter.(iallafall motiv som är stilla , och det kan vara en fördel)

tisdag 24 mars 2009

Favoritmagistern....


E* har en manlig lärare i år och han är helt underbar , en lärare man önskar att alla barn skulle kunna få ha.Han höjer henne till skyarna och det bidrar väl också till att hon gillar honom skarpt kan jag tro...hihihi.
Annars är det ju så att en amerikansk skola är hård och sträng och man har inte sån tur varje år med att få en "snäll" lärare.(här byter man lärare varje år)

Bilder från FunFair....






man kunde roa sig på alla de möjliga sätt , väldigt kul att se att lärarna bjuder så på sig själva det var nog det bästa enligt barnen.
Lilleman passade på att skjuta med sin vattenpistol på sin fröken när det var hennes tur att sitta i "dunkin booth"....snacka om LYCKA!!!

FUNFAIR::::


...var det här förra veckan.Funfair innebär en "marknad " samt en skolans dag kan man säga. Inte direkt som hemma utan fullt ös med stooora jippon överallt till barnens glädje!
Vem hade inte velat kasta en boll och försöka få sin rektor att åka ner i en vattenfylld balja....man har ju sett det på "GREASE" men i praktiken tror jag inte så många varit med om det.
Våra söner stod i kön , och de hade tränat hemma på att kasta hårt. Kan säga att de var inte de enda som stod i den kön!!!!
Där fanns också "sumowrestling" , fotbollsplan som var uppblåst , herre-på -täppan , hoppborgar , klätterväggar , fiskedamm ....mm , mm
Var med och jobbade som volontär och det är alltid spännande att vara med på aktiviteter , mindre kul att jag åkte på bla. sumobrottningen där en liten kille passade på att slå ett jack i sitt huvud...ja,ja-det gick bra iallafall.

Mat...



Ja,mycket mat blir det i ett land som detta där dofter av Durian blandas med curry , nästa gathörn luktar ruttna sopor och i nästa gränd stinker det av oset av brända kastanjer.
Annorlunda men härligt! Man blir inte alltid lika lockad av att äta när man ser olika maträtter , som tex häromveckan när jag var i "Little India" och dessa delikata småfåglar erbjöds till pangpris(undrar varför???) , nej det blev en god curry-laksa istället den dan.

söndag 15 mars 2009

Tut,Tut...


Att köra bil är en konst när en fil blir två,blir tre..blir fyra...fast meningen var att det endast skulle vara EN!
Jag behöver inte pröva att köra go-kart i Sverige eftersom vanlig bilkörning här kan liknas vid detta.
Men en sak lär man sig här; Tutan är en underskattad pryl hemma,här märker man att det är en riktigt kul sak att använda.(kommenterar inte om hurvida den är effektiv eller inte...)

Glömt material...





Hi,hi.det var inte lätt att titta och njuta av de bilderna eftersom det inga fanns!
Men här kommer de iallafall.....

fredag 13 mars 2009

Nattmarknad...

Vet att jag skrivit om det innan men det tål att ses igen...varje torsdag har vi marknad och den börjar vid fem-snåret.Man skall vara där tidigt om man vill ha det stora fina jordgubbarna för de går först av allt! Sedan köper man mat till kvällen,frukt,blommor och diverse småkrafs som tex hårband,leksaker,solglasögon,bonzai-träd....you name it!
Mysig kvällsggöra verkligen-titta och njuuuuut!
(Och för er som bott här innan kan jag säga att de har höjt jordgubbarna med 1RM,och han sa att efter det slutade många att köpa...oj,oj,oj...fler över till oss säger vi)

Morgon i KL....


Precis som hemma går vi upp tiidiiigt (till mammans förtret) varje morgon,alltid besvärligt att gå ur sängen men här kommer man upp till ljust,varmt väder.Sitter och tittar på alla byggjobbare som går som i ett lemmeltåg till sina respektive byggen i området.
Öppnar ballkongdörrarna och tittar lite på mina orkidee´r ,man hör tennispigga grannar som spelar nere på banan....riktigt mysigt!
Sen när barnen tagit på sig och ätit är det dags för promenaden ner till skolan,eftersom de har uniform ser man enhel del i vita tröjor och gröna shorts på vägen. Alltid full rusch nere vid skolan , nästan alla barn lämnas uteslutande av föräldrar och det är kaotiskt men trevligt. Rektorerna brukar stå utanför och hälsa godmorgon samt kolla så alla föräldrar har sina identitetskort på sig. Man hejar åt höger och vänster , inte ovanligt att få en kram eller puss av någon mamma som kommer från ngt annat land än Sverige(har inte riktigt upplevt det på morgonlämningen i Sverige...hihihi)
När barnen sedan är lämnade och skolan ringer in sprider det sig ett lugn över campus...då smider mammorna sina planer för dagen,finns alltid ngn att hänga på om fallet skulle vara att man inte har ngt bokat eller planerat innan.
Jag tycker detta är en underbar start på dagen,alltid få träffa positiva glada människor kan vara nog så bra som den nyttigaste smoothien!
Sen är det inte bara människobarn som är på väg till skolan på morgonen...lillen här tyckte dagens skörd i sopen inte var det bästa han sett,spanade länge på barnens lunchbag´s-inte ovanligt att de snor dem.

torsdag 12 mars 2009

Malaysiskt internet suger!!!!!

Skall ringa ännu en gång och klaga på vår uppkoppling för den är helt kass!!!
Därav inga bilder,inga inlägg på läääänge...som ni märkt.
Men hoppas på att det fixar sig snart så jag kan "komma igen".
På återseende (inom det snaraste-förhoppningsvis)