söndag 28 december 2008

Lovet har startat....



Vi har tillbringat de senaste dagarna med att åka på lite "utflykter" som inte krävt övernattningar , som tex. Bukit Tinggi somligger högt uppe i bergen.
Luften är svalare och det känns som behaglig svensk sommar.

Mitt uppe i "ödemarken" har man byggt upp en fransk-inspirerad by, ganska trevligt faktiskt men priserna på mat mmkändes även de "franska" vilket var mindre trevligt men , men...

Till barnens stora lycka fanns där en kaninpark där de fick vandra fritt mellan kaniner , åsnor och hjortar. Naturligtvis hade mamma smygit med mat till djuren och det var populärt....bland både djur och "matare".
I övrigt har vi varit hos goda grannar på mingelparty , kalkonmiddag.....restaurangbesök utan barn (lugnare så liksom-förstår inte varför?!) har också hunnits med.
Lata timmar vid poolen njuter vi av nu när alla är lediga , visst låter det mysigt?!




söndag 14 december 2008

Konserter...

E* rätt trött på kvällen , men stolt ! Söta kompisen Jozelle från Fillipinerna.

Lyckliga killar ! E* och hans kompis Jack från Australien



...duggar tätt nu med alla "end of the year" saker för barnen. Jobbigt för dem men ett minne för livet tror jag. De två stora har nu avverkat sin konsert och de var såååå duktiga!
Lillebror delade ut blommor efter som det sig bör efter en premiär!
Nu har vi lilleman kvar att titta på , jag var på genrepet idag och det bådade gott inför morgondagen.....vår son var den ende av 50 elever som stod upp och spelade
luftgitarr när de andra satt snällt på golvet.(vilket man skulle göra!)

Underbart med 5-åringar som kan hantera det amerikanskt strikta med lite spontanitet imellanåt tycker jag. (rektorerna var av en annan åsikt...men det var ju bara genrep så han hinner rätta sig in i ledet , annars får jag och M* en rockkonsert istället för gullig Kindergartensång, och vad gör det?!)




fredag 12 december 2008

Blommor.....

Har fått så mycket otroligt vackra blommor (och mycket annat smått och gott...) när operation och trista bud kom till vår familj.




TACK! alla snälla gulliga människor för allt , alla kommentarer som peppar , det är verkligen guld värt alltihop.




Här kommer ett axplock av alla fina blommor....

Här kom SWEA / Karin med en vintrig bukett som blev såhär fin när den slog ut......
Anna , Lotta och Malin hade köpt denna enooooorma (inga "lagom-tjejer" de där) bukett med orkidee´r .


Tack mina numera Sverige-boende gulliga Anna och Caroline (med familjer) för denna fina blomma....sänder en tanke till er varje ggn jag tittar på den.


And then we have all my other friends from other countries that showed me their concern´s ....thank you all so much , it really ment a lot 2 me!!!
So I try (as mrs.Carrelli said...) 2 stay in this positive thinking as much as I can .
Cheers !


måndag 8 december 2008

För 2 år sedan....


...såg det ut såhär hemma i Kungsbacka , barne var så lyckliga att det kommit en massa snö! Mamma var glad att det kommit snö men gladare för att vi skulle få tillbringa de närmsta åren i sol och värme!
När man är här nere är det nästan svårt att tänka sig in i hur kallt det faktiskt är när det är vinte r och rått hemma i Norden.
Vi har ju "bastu" mest hela dagarna...men för att göra er glada i Svedala kan jag berätta att det regnade här HELA dagen igår!!! det var grått och bedrövligt-men varmt.
Vi gick på bio och smågnabbades hela dan (så som det ofta blir när det är dåligt väder...) sen avslutades kvällen med ett parti "Cluedo" och efter det en titt på Julkalendern på svt över nätet.

Här är flyttbilen för 2 årsedan , bara ett uns av snön kvar på gatan...ingen speciellt bra bild precis men fyller sitt syfte som minne iallafall.

söndag 7 december 2008



Här får alla som känner sig manade ta åt sig...inte just av grisarna men av budskapet!
(kunde man hittat ett "gulligare" djur kanske???....nej det passar mig , lite grisigt sådär)

Inget sammanhängande alls.....


Tycker detta kortet e lite roligt och barnen insisterar på att det skall ligga på bloggen , så nu gör jag dem till viljes.....pappa o mamma utanför sitt hus en tidig morgon när de skulle skicka iväg döttrar + ett gäng med barnbarn till Astrid Lindgrens värld !
Vet att det är rätt många som kommer tycka detta är ett lite kul kort.....håll till godo.
(vet att p+m också kommer dra på munnen , så tro inte att det är utsatt för att jag vill vara den "elaka " lilla dottern)
Har inte så mkt energi över just nu förutom till barnen och mannen , tumören visade sig vara cancer , röntga skalle o resterande rygg är inget jag ser fram emot direkt och detta skall göras denna vecka.....svenska läkare tycker jag skall hem och strålas och jag vet inte alls någonting.
Konstigt tycker ni att man delar med sig såhär offentligt , på webben , men jag har stött och blött detta och många undrar vad som händer.....så sluta undra ; This is it!
Ja , jag undrar själv när jag kommer bryta ihop.
Ja , jag oroar ihjäl mig!
Ja , jag är skiträdd o känner mig fruktansvärt kränkt och förolämpad av denna djävulska sjukdom som tror den kan invadera mitt liv precis som den vill och känner för!!!
Lyssnar på min svärmor som talar om för mig vad jag skall äta , är glad för alla mail jag får , blir lycklig när min syster skriver om sina tjejers vardagliga bravader , när min pappa o mamma skrivit till mig........
Jag älskar min man och jag älskar mina barn mer än något annat här på jorden- de håller mig igång...och håller mig uppfylld av kärlek , att snuffa på sina tre ungar på kvällen när man ligger och tittar på julkalendern kan hela det värsta sargade , oroliga hjärtat.
Sen härnere har jag vänner omkring mig som är för mig ovärderliga!!!
De har följt med mig på alla undersökningar , tröstat , passat mina barn , ordnat en massa kul för mig....framförallt peppar de mig med bra tankar , snälla ord , de låter inte mig stanna i min "egna värld"-de tvingar mig ut!
Jag känner en sådan enorm tacksamhet till dem!!!!!
Nästa inägg kommer bli gladare -I promise!
Nu undrar jag om min kusin har fått sin bebis ännu? Kan Klara gå? Har J & C planerat för en till efter Thea? .......finns så mkt annat än trista saker som sjukdom som man kan fundera på eller hur?!

tisdag 2 december 2008

E´de´konstigt om man längtar bort nån gång....

Nej,ibland måste man få lov att sakna dem där hemma...konstigt vore det annars.
men då skall man ta fram och tänka på det man har här som man inte har i Sverige.

Det är klart att all mångfald av frukt,färg och ljus inte kan ersätta pappa o mamma eller svärföräldrar , eller en morgon eller kväll på ballkongen inte är bättre än att få vara med sin syster och lillebror med familjer , men det kan göra den dagen lite lättare när man funderar på allt som är positivt här.

Som våra matmarknader....finns inte dess like hemma någonstans vågar jag påstå.


Alla dessa blommor överallt , och att få njuta av dem året runt med , det är en lyx!




....och sen detta att kunna sitta ute , häromkvällen låg jag o mannen i varsin stol o barnen satt i sina korgstolar när vi åt middag-såååå mysigt!!

Att veta att de där hemma satt i regn och mörker gjorde att vi önskade att vi kunde trollat hit er allihop , vi kunde druckit lite champagne , ätit lite wokade räkor , myst o pratat hela natten lång....

evenemang på hög nivå....



I dessa tider skall man inte ligga i sin säng , vara nyopererad och äta svenskt pulvermos...(vilket det faktiskt finns människor som gör! fniss)
Nej man skall vara med på allt som händer runt omkring nu innan lov ovh annat.
Dottern har avklarat sina tre musikal-konserter som han skulle vara ,med på.
"The best of Brodway-Lah"....storslaget! Jag kunde med käpp och sonens stöd ta mig ner i en stol o sitta i två timmar , men det var det värt för att få se dotterns glada min efteråt!