söndag 25 maj 2008

Hemma!

Efter att ha rest hem från KL-Stockholm-Göteborg så sitter jag på vindsrummet med tre små snusande ungar runt omkring mig...mysigt!!!

Resan som gjordes med en riktigt go´ vän från KL som också reste med sina tre barn-gick kanonbra! (förutom att vi blev stoppade i securitycheck för att de enbart ville släppa in män i den kön vi stod i....sååå muslimskt)



Barnen cyklar,cyklar o cyklar,leker o sover hos kompisar,de har varit ute på havet redan två gånger med båt-lyckostar.

Jag fick en riktigt härlig dag hemma hos min egen C* och hennes man-så trevligt verkligen-vi satt o diskuterade kulturskillnader,anpassningsförmåga till ett annat land mm. Åt lite go Indisk mat innan jag och lilleman åkte hem.

JAG ÄLSKAR SVERIGE NÄR DET ÄR EN RIKTIG SOMMAR!!!



I morgon bär det av med barn+syster med barn till Astrid Lindgrens värld ochdet kommer bli väldans roligt och jag skall få lyxtid med min egen storasyster....händer inte för ofta nu.

Som dagens inspiration kommer här tips på dukning i sommartid,skulle varit en fulländad dukning om man klämt in nån pion här och var.......

söndag 18 maj 2008

Bangkok....

Bangkok ,en helg med tre andra MYCKET trevliga tjejer från KL !!!

Så lyxigt att få vara i en så kul stad med härligt sällskap o en massa shopping.....kan en trebarnsmor ha det bättre ?!

Att man dessuto komer dit på knappt två timmar är ingen nackdel.

Kommer komma mer "rapport" men nu vill jag bara visa lite bilder från den 12000 m2 (jag du läste rätt) stora marknaden där du kan köpa ALLT - väääldigt billigt,behöver jag säga att vi klarade många timmar här....



En liten valp kanske.....
...eller miniägg,alldeles nystekta....yummie...or not!
Hur många serviser kunde jag kommit hem med? På A svarar jag ; apelsin , på B svarar jag; INGA!!!man fick bara ha 15 kg med sig på planet.


(men ja hade kunnat köpt minst ett tiotal

tisdag 13 maj 2008

Sommar....



Kollade "Green Gate" och kunde inte låta bli att visa denna bild,jag menar; Hur mysigt såg inte detta ut då? Svensk sommar enligt min smak-med mammas jordgubb-fläder-saft....men skulle nog föredra ett kokt ägg i äggkoppen istället för groddar tror jag.

Singapore...

Världens renaste land...ja,det kan nog stämma.Förbud mot att föra in tuggummi in i landet flaggar nog för extrem ordningsamhet.
Inte så mkt highrise-buildings som i KL , mer en "vi-vill-vara-finast-känsla" på det mesta om man säger så.


Köpstråksgatan nummer ett....
...och det fattas inte köpcentran eller ngt annat i materiell väg,tror nog de flesta skulle hitta sitt favoritmärke här-MEN DET ÄR SVINDYRT!!!!

Ett Big Mac-meal kostade 80:- !!! Tror ni vi "malayer" blev chockade som är vana vid 16:-.........

Min höjdpunkt på resan var naturligtvis Raffles Hotel......tom de andra i familjen blev lite "rödvinspoeter" denna kväll och gillade att vandra runt här och insupa atmosfär av svunna tider.
Självklart måste man till världens finaste zoo när man är här , många av djuren är inte ens inhägnade utan rör sig fritt-häftigt!

Nattsafari var vi på och det var grymt spännande verkligen om än lite läskigt...en regnskog i kolsvart mörker känns inte alltid jättesäker kan jag säga,men vilken upplevelse!

Här hemma härjar en riktigt trist influensa så nu ligger lilleman med hög feber sen sex(!) dagar ....samtidigt är det högtryck i skolan och alla slutprojekt , konferenser (som barnen skall leda själva) skall fixas och förberedas-PUST!

Men snart skall vi hem på "semester"och de flesta hemma förväntar väl sig att man skall komma hem brun,utvilad och pigg....så det är väl bara att kleta på "brun-utan-sol" , köpa nån uppstramande ögoncreme och inhandla lite Prozac så gör man ingen besviken.

Ha en fortsatt trevlig onsdag!

Mysig bussresa..

När man vill ta sig en tripp till grannlandet Singapore kan vi bara gå längre ner på gatan och åka med ett bussbolag som kör dit tre ggr om dagen.

Scania-bussar med fåtöljer (hur skönt är inte det?) och TV-skärm till varje säte där utbudet var 12 filmer och 20 spel...hur skall man hinna det på knappt fem timmar?
Man får även mat på bussen så bättre kan man inte ha det.
En liten frukost innan avgång på "Dessert´s bar" smakar aldrig fel.
E* tyckte precis som pojkarna att bussresan var inte SÅ betungande , snarare att det var trist när den var över.
Såhär ka det se ut på en Malaysisk rastplats där vi stannade för toalettbesök , hade väl ett par påsar färsk rambutan,mangosteen mm med mig när vi åkte vidare.

torsdag 8 maj 2008

Singapore.....

har besökts , barnen är sjuka i en hemsk influensa , imorgon skall jag till Bangkok......har ingen lust,tid eller energi till något just nu.
Försöker hälla i mig ingefärste med honung så min täta näsa och hals skall ge med sig...
Men efter helgen skall jag komma tillbaka med nya krafter och lägga ut bilder o text tills jag storknar!! I PROMISE!!