lördag 26 april 2008

Favoritmagasin...

Helt ärligt har jag faktiskt blivit så förälskad i ett "tyck-om-livet-magasin" som just detta : DONNA HAY....ett Australiensiskt mästerverk enligt mitt tycke.
Alltid små tips (som enligt sedvanlig husmorsmanee´r skall skrivas ner på fina lappar...eller denna käcka receptbok med register , ett stort MUST-HAVE)


Låter löjligt men trivial som man är blir man (läs jag) glad av denna fullkomliga layout med otroligt fina,supergenomtänkta bilder....ljuva,harmoniska färger och häftiga recept mm.
Jag vet fler hemma i Norden som hade uppskattat detta...ngn som sett den hemma?.....en snygg "Isabellas" kan man kalla den. (En dansk mystidning för er som inte redan visste det)

onsdag 23 april 2008

Torsdag...

..innebär "nightmarket" på vårt lilla torg.
Vi brukar köpa med oss middagsmat därifrån.
Sweet n Sour chiken , Fried Mee , Baby Kailan mm....Kan tala om att det är inte så avancerat som det låter , mee är äggnudlar som du oftast köper färdigkokta och sedan wokar eller steker och Kailan är en form av "bebiskål".


Blommor och lite smycken och annat brukar de klämma in mellan matstånden.

Mellansonen tycker detta stånd slår allt så vi kommer oftast hem med ett par lådor av detta.....ser ni vad det är??
JORDGUBBAR!!!!! Och vilken lyx att få äta stora riktigt söta gubbar året om-de´ni det är annat än hysterin efter röda bär innan midsommar.

I dag invigdes en livsmedelsaffär här i närheten och jag och några fler svenskor ville vara med och trängas lite så kl.9.00 bar det av.....måste säga att de är verkigen duktiga på att vara serviceminded, personal överallt (billigare arbetskraft än hemma....) som erbjöd sin hjälp och ville visa deras saker.När man sedan gick ut fick man en kasse med livsmedel och ett magasin i, man fick en påse per 100RM man handlat för så nu sitter jag med tre(!) likadana magasin....oj,vad det skall läsas.

söndag 20 april 2008

Life in "Stars Hallow"..

Vi är "Gilmore Girls"-fans i vår familj ,och visst undrar man var den där mysiga härliga personliga bykänslan finns....och var finns Taylors affär tex?
Jag hittade ett surrogat iallafall till dennes affär men kruxet var att den ligger ju i USA (varannars?!) och vi får nöja oss med att titta på bilder.
Kul blogg på http://housemartin.typepad.com där du kan se större bilder , han har dessutom en massa länkar till urkul designbloggar där man kan frossa i färg och form.

Nu sover barnen , mannen sitter framför tv:n och min halsbränna har intagit hela min kropp så för att inte göra allt värre skall jag gå och knyta mig jag med.....fick "Family Living" på posten idag-det är extrem lycka när man bor någonannanstans i världen det!
GO´NATT:











lördag 19 april 2008

Trafik....





Vem vill frivilligt ligga bakom en sånhär utsprutare...det är ju inte direkt milkshake med vaniljsmak.

Underbart med aircondition (alla sätt e bra....) i denna up-to-date lastbilen som ser ut som de flesta lastbilar i detta land.


The traffic här är INTE ens lik den hemma , spelar liksom i olika divisioner.



Höjden var häromveckan när vi ser en som istället för hjälm har en spann på huvudet....information kan rädda liv heter det va......" eh , jo , du killen , det där du har på hövvet e liksom en grej du skall ha vatten i när du städar....tänkte aldrig på det eller?!!"


Men till skillnad från Sverige ser man otroligt fina vyer av regnskog , palmodlingar och en massa vackra blommor vid vägkanterna och det får väga upp att hela familjen Malay kör motorcykel med alla barn på och den minste i en "cykelkorg" på styret
Sen så kan det komma suspekta människor över gatan och det höjer fotovärdet på hela bilturen tycker papparazzin i familjen....hihihi

4 tankar i mitt huvud just nu...

Petronas twintowers är de snyggaste byggnaderna jag vet...tröttnar ALDRIG på att se dem.
Snäckfynd från olika resor på väst och östkust i Malaysia ligger samlade i fat på ballkongen , härliga minnen....
Här ligger Sigrids ofärdiga filt , vad hände med virkningen ? Måste ta upp det igen snart....pojkarna väntar på ett virkat blårutigt överkast som de lustigt nog tror att jag skall göra till dem.....förstår inte hur det blev så???
Är inte denna gunghäst söt så säg! I ett industriområde som framförallt säljer textilier finns en afär med dessa underbara möbler....det bästa är priset 130:- för denna häst och 300:- för en jättefin gungstol till vuxen , dock ej i hästutformande då .(tyvärr kanske en del säger då)

Poolparty:)

N* kollar med kompisen E* om det är okej badtemperatur innan de påbörjade ett marathonbad på ca 4,5 timmar!

Vi känner oss så lyxiga när man ligger i "plurret" när klockan går mot natt , och det är fortfarande runt en 30 grader...ikväll var det lite party i granncondot och det åts,dracks och BADADES!!
Vi kom överens om att detta är helt klart en sak man kommer sakna sedan hemma i Sverige....får väl bjuda in folk och turas om att bada i badkaret kanske....engångsgrill i vardagsrummet , köpt palm i kruka eller nåt.

Melacca....



(cykeltaxis överösta med blommor på styret mm fanns det gott om-mysigt)


Vi åkte till Melacca idag(ca 1h och 40min. bilväg från KL) som är en gammal hamnstad dit Portugiserna kom i sina stora skepp...spännande tyckte barnen att få se denna stad som vi pratat mkt om.

En av anledningarna med besöket var också att få se den ende skomakaren som finns kvar av de som tillverkar skor för "lindade" fötter.Förr lindades ansågs det väldigt kvinnligt av kineserna att ha små fötter så flickors fötter lindades från tre års ålder och målet var en ca 6cm(!) lång fot!!! Bebisskor i hela skylten kan man tänka när man kom til denne skomakare , tragisk historia men intressant att få se detta hantverk. (bilder kommer senare på detta )

Taoistiska tempel fanns det gott om och vi hamnade mitt upp i ett mässande utan dess like , det spelades på krukor och diverse saker . Det fanns en JÄTTESTOR klocka som de tydligen ringde in till bön med och ene sonen undrade om han inte kunde få testa att ringa i den "bara lite"......jag såg framför mig hur trebarnsfamiljen orsakade kaos i tempel så det blev ett nekande svar.

Kommer ni till KL någon gång så är Melacca helt klart värt ett besök!

Celine Dion....


Folk får säga vad de vill om att hon "wailar" för mycket , är divig osv men denna människa tar inte en ton fel och att få upplevt henna sjunga live kan jag lova var helt fantastiskt.

Jag njöt i fulla drag och gåshuden spred sig över kroppen när hon sjöng.

Att vara på konsert i KL var helt klart annorlunda (med betoning på just annorlunda...) än hemma kan man säga ; "free seating" , väntan i en timma på att kungen med bihang skulle inta sina platser , inget speciellt organiserad event (som vanligt i detta land) om man säger så.

(Merdeka Stadium - mäktigt stor utomhusarena)

Klimatet politiskt pyr lite här kan man säga så monarkin och styret är inte uppskattat av alla , så kungen fick stå ut med att bli utbuad.(dock ej av oss neutrala svenskar)

I vilket fall var det nästintill magiskt att sitta utomhus med månens sken på himlen med mannen i livet och mysa till en konsert....kändes bara lite ovanligt att man endast kunde köpa sockerrörssaft,rosenvatten,fiskkakor och annat mumsigt när man velat ha typ godis och dricka.

onsdag 16 april 2008

Få förunnat....


Mycket händer och mycket ser man som får en att tänka till och känna efter....alla har det inte bra , alla är inte älskade och ibland kan man inte göra mer än att uppskatta det man har....det kan gå så fort förbi.

Man (jag) skulle lätt kunna bli snabb 4-barnsmor härnere , vem smälter inte för dessa ögon?

Jag är tillbaka.....ho ho

Aporna måste ses när man kommer till Malaysia , alltid kul med roliga (till viss gräns ) vilda djur-maan tröttnar aldrig.






Som alltid efter uppehåll är det svårt att få upp tempot på bloggen.



Ni som skriver om inredning och bor i Sverige kan alltid slänga it nåt med en nyinköpt kruka efter årstid....men här liksom....inga årstider ,


varmt att gå runt och kolla på grejer , rökelse och patchworktyger med palljetter till fördärvelse , jag menar hur får du ihop en bra blogg om det???



Nu trodde ni att jag tappat stinget eller?! Lite lätt frustration kanske pga av torka men skam den som ger sig och nu har jag skaffat mig en inledning iallafall till dagens blogginlägg.



Vi var på Langkawi-alltid mysigt ! Att ha farmor här i KL var stort för oss alla-vilka 82-åringar ger sig ut i världen på det viset!?



Så vi har varit på Traders skybar jag o farmor med housemusiken dånande i öronen , Vi har ätit champagnebrunchen på Mandarin Oriental och lyxat till oss med det mesta och vi ÄÄÄÄlsakde det!!!!



E* hade med sig gammelfarmor till skolan där det hade satts fram en stol till henne (för hon var väntad) och när hon kom introducerades hon ; "here comes the famous great grandmother of E*" Hoppas farmor tyckte att uppmärksamheten var kul , vi uppskattade väldigt at ha henne och naturligtvis pappa och mamma här.



Sista dagen tog vi (ok,pappa beställde) en flaska skumpa och det kändes som en bra avslutning på en halvtossig semester , intensiv-men kul!!!



Lite bilder frå Langkawi.....dessa förb...varaner dyker upp på alla mina semesterställen ,nu kröp den bakom solstolen. Kommer fler bilder sen.